lørdag den 12. oktober 2013

Cottage pie ala Sasibe - lækker efterårsmad og husmandskost!

Nogle gange bliver man inspireret af en kogebog, andre gange af blogs og andre gange igen er det måske fjernsynet! For lang tid siden så jeg Hairy Bikers - dem der kender dem ved, at de laver rigtig meget comfort-food og sådan rigtig lækker lidt gammeldags mad - lidt ala mormormad - english style! Den ene gang lavede de så hver deres version af en pie... Shepards pie og cottage pie. Forskellen? Jo, Shepards Pie er med lam - og det har jeg kun i bøf-form - og cottage pie er med oksekød.... Jeg syntes godt nok det så lækkert ud - som et varmt knus! Siden da har jeg tænkt rigtig længe over de pies... - og nu skulle det være! Så efter at have søgt en masse forskellige opskrifter - dansk og engelsk, nåede jeg frem til min udgave!

 - og det blev SÅÅÅÅ lækkert!

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 600 g. kartofler (gerne nogle som egner sig til mos eller ovn)
  • 50 g. smør
  • 1-2 dl. mælk
  • Salt og peber

Kødsovsen

  • 2 spsk. olie
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g. oksekød i strimler
  • 3 spsk. mel
  • 4 gulerødder
  • 2 stænger bladselleri
  • 1 ds. tomatpure
  • 3 spsk. Worchestershire sauce
  • 2 tsk. tørret timian
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • 1 boullionterning
  • 3 dl. rødvin
  • 500 dl. vand
  • Salt og peber

Vejledning

Kartoffelmos

  1. Kog kartoflerne rigtig møre.
  2. Hæld vandet fra og pisk med en elpisker (det er bare så meget hurtigere og lettere!)
  3. Tilsæt smør og mælk lidt efter lidt, indtil mosen har den rigtige konsistens.
  4. Smag til med salt og peber

Kødsovs

  1. Hæld mel i en skål og vend oksekødet i melet, så alt bliver dækket.
  2. Varm olie på sauterpanden (eller gryde eller høj pande)
  3. Skær løgene og hvidløgene i tern (behøver ikke være fint)
  4. Hæld dem i panden og lad dem stege lidt - de skal være "gennemsigtige"
  5. Tilsæt det melede oksekød og lad det stege med.
  6. Skær gulerødder og bladselleri i tern og tilsæt i panden, når oksekødet er brunet.
  7. Brænd tomatpuren af i panden og rør det hele godt sammen. 
  8. Tilsæt Worchestershire sauce, timian og rosmarin - rør godt rundt.
  9. Tilsæt boullionterningen - rør godt rundt - og tilsæt så vin og vand.
  10. Lad det koge op og lad det så simrer i et godt stykke tid - mindst 1 time gerne meget mere. Her gælder reglen: JO LÆNGERE JO BEDRE!
  11. Smag til med salt og peber.

Samle kød og kartoffelmos

  1. Hæld kødsovsen i en ovnfast skål (jeg bruger min glasskål, da det ser herregodt ud!).
  2. Fordel mosen over kødet - jeg sprøjter det ud, fordi: 1) Det er nemmeste, 2) Det ser godt ud og 3) Jeg øver mig i det der med at bruge en tyl og sprøjtepose!

Det færdige resultat


Ser det ikke bare godt ud? Det her er virkelig ren comfort-food!
Det er vildt tilfredsstillende at lave og hold fast det smager godt!
Manden blev simpelthen så glad, da han så maden
og jeg havde regnet med at der var til to gange aftensmad...
... men...
Det blev alt sammen spist op!
(og tjek lige den sprøjteteknik
- den er absolut ikke noget at prale af,
men det var nemt!!)

2 kommentarer:

  1. Øj, hvor har jeg fået den ret mange gange i min barndom - det er bare alt alt for længe siden, at jeg har lavet den selv. Tak for påmindelsen, det ser lækkert ud (:

    - Kit

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror faktisk aldrig nogensinde, at jeg har fået det før! Men har mange gange overvejet det, når jeg så kokkene lave det i diverse programmer - og så bliver man jo nødt til at prøve, ikke sandt? ;)

      - og det var så lækkert!!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...