torsdag den 31. oktober 2013

Lækker luftig og svampet chokoladekage med lemoncurd og chokoladeganache

Sidste gang præsenterede jeg jo den lækre Lemoncurd... - og noget med at jeg havde brugt den til et eller andet...

Må jeg præsenterer:
Min lækre luftige og svampede chokoladekage
med lemoncurd og chokoladeganache
 
Jeps... Jeg har bagt chokoladekage, og hvordan fandt jeg lige på den kombi? Jo... Jeg drømte at jeg bagte en chokoladekage med lemoncurd og chokoladeganache på toppen! Det var det første jeg tænkte på da jeg vågnede - og så er der altså ikke noget at gøre! Man bliver simpelthen nødt til at bage sådan en kage, når man ligefrem drømmer om den. Jeg var dog meget spændt - for kan man nu lige bage en kage og så proppe CITRON på? Det er i alt fald ikke noget jeg har set eller prøvet før!

Mennn.. Nu var ideen der altså - og så var det i gang!


Kagedejen tog egentlig udgangspunkt i mine dejlige muffins og så har jeg leget lidt med hvad jeg havde i skabet! Bl.a. sirup (for at give modspil til citronsaften i min lemoncurd - og så slettede jeg citronsaften fra min muffinsopskrift)!

Ingredienser

Vådt

  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1,5 dl olie
  • ½ dl creme fraice
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 2-3 spsk lys sirup

Tørt

  • 175 g mel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 3-4 spsk. kakao
  • ½ tsk fint salt

Topping

  • Lemoncurd
  • Chokoladeganache (300 g mørk/lys chokolade smeltes sammen med 150 g smør og 1 dl fløde)

Vejledning

  1. Pisk de våde ingredienser godt sammen i en skål
  2. Pisk de tørre ingredienser godt sammen i en skål
  3. Hæld den tørre blanding i den våde og vend det hurtigt sammen - kort er godt! (men skal stdig gøres ordentligt!)
  4. Fordel dejen i en fad med bagepapir
  5. Bag i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter.
  6. Stil til afkøling mens du laver din lemoncurd og chokoladeganache - er den lavet så spring til næste punkt!
  7. Fordel din lemoncurd over chokoladekagen - den må gerne være lun, så den sætter sig hurtigt, men alligevel er nem at fordele!
  8. Sæt kagen til køl!
  9. Når din lemoncurd har sat sig lidt (lidt størknet) fordeles cgokoladeganachen over.

Det færdige resultat

Billederne er taget efter 5 minutter i køleskabet..
Det smagte simpelthen forrygende!
Det søde med det syrlige og en dejlig mørk chokolade...
MUMS!
Eksperiment godkendt!

2 kommentarer:

  1. Nøj, den lyder lækker - elsker citron i desserter.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er altså også bare lækker! Citronen gør en kæmpe forskel! Så det skal der leges med!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...