onsdag den 13. november 2013

Græskarsuppe med cremefraice og bacon/græskarkerner-topping

Hold fast, hvor er november en travl måned! Herhjemme er den fyldt med arbejde og meget lidt tid til hinanden. Det er hverken vi eller Sputnikken særlig tilfredse med. Vi savner simpelthen vores liv sammen! Især far er meget væk og hold fast, hvor Sputnikken reagerer kraftigt på det!

Mennn alligevel er der engang imellem tid til at lave rigtig god mad! Denne gang endnu en suppe! MEN det er min allerførste græskarsuppe! Jeg fik søgt en masse opskrifter, men enten brugte de en masse forskellige krydderier, som jeg ikke har (Hmm.... Frisk ingefær....) og ellers virkede til at være meget meget stærk. Så jeg eksperimenterede mig fuldstændigt frem! (Derfor også de lidt mærkelige tal!!)

Ingredienser

  • Smør/olie til sautering
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 græskar
  • 1 tsk. rosenpaprika (eller chili)
  • 1 tsk. Garam masala
  • 4 spsk. Citronsaft
  • 1 l. vand
  • 2 boullionterninger
  • 1 dl flødeost (eller sødmælk eller fløde)
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber
 

Topping

  • 1 pk. bacon i tern
  • 4 håndfulde græskarkerner
  • Creme fraice

Vejledning

  1. Skær løg, hvidløg og græskar i tern (Jeg midten og det yderste af græskaret)
  2. Varm olien og steg løg, hvidløg og græskar i en gryde.
  3. Drys rosenpaprika, garam masala og citronsaft rundt i gryden
  4. Lad det stege lidt.
  5. Fordel vand og boullionterningerne i gruppen og lad det koge op.
  6. Lad suppen simre i 30 minutter og tilsæt så flødeosten og sukkeret.
  7. Lad det simre i ca. 1 time (jo længere jo bedre)
  8. Smag til med salt og peber.

Topping

  1. Hæld bacon og græskarkerner i en pande og lad det stege sammen til det bliver knasende og sprødt.

Det færdige resultat

Farven er i virkeligheden meget mere lækker
- og hold fast en lækker topping! Den gjorde virkelig lykke!
Alt i alt ikke sidste gang vi laver græskarsuppe! MUMS!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...