torsdag den 25. juli 2013

Ferietid med hjemmelavet guf! - fordi der skal ryddes op ;)

Så er det godt nok blevet rigtig ferievejr! Hold da fast en varme! Vi har nydt ferien med dagsbesøg og en enkel overnatning. Sputnikken har været på ferie og de sidste dage, før farmand starter igen, bliver brugt på ren afslapning, hygge og lidt bagning ;) Men nu skal I ikke tro at jeg er gået helt i stå! Næææ, vi rydder nemlig også op! Blandt andet i vores fryser! Der fandt manden en masse is - og da manden er blevet lidt vild med de hjemmelavede udgaver... Ja... Så måtte de gamle jo spises, så der kan blive plads til nogle nye hjemmelavede is! Så isspisningen er altså faktisk et rent Stop spild af mad-projekt! ;) Så is med god samvittighed! - og så fandt jeg et par æggehvider efter tiramisuen, som da skulle bruges! VUPTI! Hjemmelavet jordbærguf bliver til! Det er nu lidt hyggeligt med sådan et "Stop spild af mad og spis is med god samvittighed"-måltid! ;)

Ingredienser

  • 2 bæger past. æggehvide (svarende til 3 æggehvider)
  • 150-200 g flormelis
  • 2-3 dråber citronsaft (pas på med ikke at tilsætte for meget, da det så smager nærmest syntetisk!)
  • 2 tsk frysetørret jordbærpulver
  • Lidt rød farve (Jeg bruger denne)

Vejledning

  1. Æggehvider og flormelis hældes i Kenwood-skålen.
  2. Rør med lav fart indholdet godt sammen
  3. Når det er en hvidlig ensartet farve tilsættes citronsaften
  4. Sæt lidt mere fart på og lad det vokse lidt.
  5. Tilsæt jordbærpulveret og lad det kører i mindst 10 minutter
  6. Når det føles som/smager som at guffet snart er færdig tilsættes farve - lad maskinen rører massen til ensartet, før du tilsætter mere.
  7. NYD!

Det færdige resultat


3 kugler rest-is med guf og som pynt lidt blåbær!
Det smagte super godt og helt ærlig... Det er da en smuk rest-spise!

Jeg har forresten tænkt mig at lave en blåbærudgave og en passionsudgave ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...