lørdag den 24. august 2013

Jordbæris med chokoladestykker

- og lige en enkelt mere ;) (men så er det vist også slut!)

Vi elsker jordbær, vi elsker chokolade og vi elllsssskker is! Så hvad er bedre end sådan en lille blanding? ;)

Den er lidt mere omfattende end de andre, men den er altså også ret så god! - Og bare endnu et bevis på at jordbær kan bruges til ufattelig mange ting! (bare vent og se!)

Ingredienser

  • 6 bæger past. æggeblommer eller 12 past. æggeblommer (eftersom det ikke skal varmes vil jeg altid bruge past.)
  • 70 g. rørsukker
  • evt. 1 tsk vaniljepulver
  • ½ l. fløde
  • 300 g. jordbær
  • 100 g. mørk chokolade

Vejledning

  1. Kog jordbær og blend dem til pure (skal gerne give ca. 200 g. pure)
  2. Rør æg, sukker og vanilje til et tyk æggesnaps
  3. Rør fløden til flødeskum!
  4. Rør lidt æggesnaps i jordbærpuren - hurtigt - så det bliver en ensartet masse
  5. Rør jordbærmassen i resten af æggesnapsen - det skal gøres hurtigt og det kan se lidt voldsomt ud, men blive ved til massen er ens!
  6. Hak chokoladen og  hæld den i æggesnapsen
  7. Hæld halvdelen af flødeskummet i æggesnapsen hurtigt, men forsigtigt.
  8. Når det er ensartet hældes resten af flødeskummet i og det hele vendes hurtigt til det er ensartet - pas på at du ikke slår luften ud af det!
  9. Hæld i den form det skal fryses i (evt. en kasse) og så i fryseren. Jeg plejer mindst at lade det fryse i 18 timer før den bliver serveret.

Det færdige resultat


Det er altså en lækker is - den skønne smage af fyldige gode jordbær med chokoladestykker...
Den kan sagtens spises rent og næste gang vil jeg hælde lidt i et par ispindebægere!
Det kune nemlig også være lidt lækkert!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...