tirsdag den 18. juni 2013

Cookie Dough Icecream fra Ben & Jerry´s - fordi min ismaskine da bare SKAL indvies med Ben & Jerry´s!

Jep! Det blev en Ben & Jerry´s Cookie Dough Icecream som stod for indvielsen! Hvorfor? Da vi studerede faldt jeg en dag over et tilbud (UHhhhh!) på Ben & Jerry-is...! Jeg havde ikke smagt det før, men havde hørt rigtig meget over det og derfor skulle det da prøves! Det var to bægere til 50 kr (ja, det var nemlig rigtig billig! - i forhold til normalpris i dag...). Det ene bæger var Chocolat Fugde Brownie (så lækker!) OG så Cookie Dough! Siden den dag har jeg købt Cookie Dough SÅ mange gange - er vild med den og så kan den bare redde den mest trælse dag! Så da jeg fik min ismaskine var der ingen tvivl: Den skulle indvies med Ben & Jerry´s Cookie Dough Icecream! Opskriften er en blanding af Bittens fra Forbitten, Genbrugskrøllers og Klidmosters - og så et strejf af mit eget!
Opskriften på min Sweet cream-base finder i her!

Ingredienser (dobbeltportion)

Cookie dough

  • 60 g sukker
  • 115 g blødt smør (!)
  • 60 g brun farin
  • 1 æg (gerne past. da det hele jo ikke bliver bagt)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 150 g mel
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 140 g chokolade (chokoladeknapper eller hakket i små tern-chokolade)
  • 65 g hakket mandler

Cookie dough-icecream

  • Sweet cream-base (grundopskriften giver 2 isomgange)
  • ½ portion cookie dough (opskriften kan selvfølgelig laves som en halv portion,  men så skal man dele ægget.. og det er ikke lige mig!)

Vejledning

Cookie Dough

  1. Rør smør og sukker godt sammen i Kenwooden. I nogle opskrifter står der, at det skal blive ”lyst og fluffy”, men mit bliver bare ensartet – hverken lyst eller fluffy
  2. Rør æg og vaniljepulver sammen med en gaffel.
  3. Hæld æggeblandingen i smørblandingen og rør rigtig godt – til det bliver lyst og fluffy! (for det gør det nu!!)
  4. Rør mel, salt og bagepulver godt sammen.
  5. Hak mandler og chokolade i gode stykker – ikke for store og ikke for små!
  6. Hæld mandler og chokolade i melblandingen og rør godt sammen, så alt fyld har mel over sig.
  7. Rør melblandingen i smørblandingen og rør det hele sammen.
  8. Tag halvdelen af dejblandingen og del den i små toppe.
  9. Smid toppene i fryseren!

Cookie Dough Icecream

Icemaking del I.

  1. Tænd ismaskinen og hæld Sweet cream-basen i maskinen. (jeg deler blandingen i 2)
  2. Lad ismaskinen arbejde – husk det er tiden afhænger af mange ting.
  3. Efter 18 minutter tilsætter jeg halvdelen af cookie dough-toppene (hvis de er blevet store halvere jeg dem) i ismaskinen og lader den kører færdig.
  4. Vend isen ud i en skål og spis – eller i fryseren!

Icemaking del II. (når anden portion laves i den samme skål med det samme!)

  1. Så mangler vi den sidste halvdel: (hvis du skifter skål går det nok lige så hurtig!)
  2. Tænd ismaskinen igen og tilsæt den sidste halvdel af sweet cream-basen. Igen, det er afhængig af forskellige ting, hvor længe det tager. Anden gang tager det en del længere tid, da skålen jo allerede har været i brug.
  3. Du kan se på isen, hvornår du skal tilsætte fyld. Den bliver ”tyk” og det bliver klart at den følger spatlen (den der kører rundt) og ligner rigtig god is…!
  4. Jeg tror nok, at jeg efter 40 minutter hældte resten af Cookie dough-toppene i – og så lod jeg dem lige kører op til 2 minutter.
  5. Igen: Spis eller op i en skål og i fryseren!

Det færdige resultat!



Lidt lækkert, ik? ;)

Resten af Cookie Dougen?

Lav små toppe af den og smid den i fryseren - så er de klar til næste gang!
- eller fordel den i 16 dele og bag dem i ovnen ved 200 grader i 14 minutter! De er ikke lige så gode som eksempelvis Tripel chocolat chunks cookies, men de kan sagtens spises!
Det kunne eksempelvis give de her lækre cookies!

2 kommentarer:

  1. Der står, at man skal bruge 115 g BLØDT sukker - men hvad er det?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nogle gange bliver man overrasket! Har tit lavet denne opskrift og aldrig set den fejl! For ja, det er en fejl! Det skal være blødt smør!

      Tak fordi at du gjorde mig opmærksom på det! Det er nu rettet! Tak!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...