Manden min er vild med Knorrs Chicken Curry og derfor har jeg i lang tid været på jagt efter en opskrift, som jeg kunne lave! Den fandt jeg i min kogebog "Hverdagsmad fra River Cottage" fra Hugh Fearnley-Whittingstall! Den hedder Bagt Chicken Curry og billedet så super lækkert ud - så nu skulle den prøves! Jeg havde ikke helt alle ingredienser - nogle kunne ikke købes hernede og andre... var jeg helt sikker på fandtes i mit skab...! Men på en eller anden mystisk vis er det helt forsvundet! - og så har jeg ikke en morter endnu, så har forsøgt at købe stødt krydderier!
Ingredienser:
- 2 tsk. koriander - stødt
- 2 tsk. gurkemeje
- 1 lille tsk. stødt chili
- 1 lille tsk. stødt ingefær
- 2-3 spsk olie (jeg bruger rapsolie)
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 1 kg kyllingeunderlår
- 1 ds. hakket tomat
- 1 ds. kokosmælk
- salt og peber
- Bland koriander, gurkemeje, chili og ingefær sammen
- Skær løg i fire stykker og top/bund af hvert hvidløg
- Hæld det i blenderen eller foodprocesseren (Jeg tror, at foodprocesseren er bedre, men jeg har ingen.) og kør/blend det til en tyk pasta.
- Hæld olien i panden og læg kyllingerne i, når olien er klar.
- Krydder med lidt salt og peber.
- Vend kyllingerne, når skindet har fået en fin brun farve - krydder og lad stege.
- Tag kyllingerne over i et stort fad og lad den pæne skindside være opad.
- Hæld krydderiblandingen på panden og rør godt rundt, imens det bliver en lidt tykkere pasta - tilsæt evt. lidt mere olie så det ikke brænder på.
- Hæld løgblandingen i og lad det stege sammen i 5 minutter - rør godt, så det ikke brænder på!
- Blend de hakkede tomater og kokosmælken - det giver en lidt komisk lyserød farve (Lad være med at vaske blenderen inden du hælder kokosmælken og tomaterne i!)
- Hæld tomat og kokos-blandingen på panden og lad det koge op.
- Hæld lidt peber og salt i sovsen og lad det simre til det er dejligt tyk!
- Hæld sovsen over kyllingerne, men skub sovsen væk fra kyllingeskindet, så det forbliver rigtig sprødt!
- Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i 1 time - husk at sætte vand over til ris!
Det færdige resultat:
Det smagte rigtig godt, duftede super godt og så lækkert ud!
Absolut en opskrift, som skal prøves igen!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar