Jeg fik for noget tid siden købt Urtekrams Cajunmix og den skulle simpelthen bare afprøves på bøfferne! Så det blev til hjemmelavede burger - cajun style! Et lille tip: Jeg trykker altid midten på den ene side af bøffen lidt ind, så det ligner en lille dyb tallerken - det var et tip jeg fik engang for mange år siden. Det skulle gøre sådan at de ikke bliver tykkere på midten med en tendens til at være bold-agtige - og herhjemme virker det!
Ingredienser
- 500 g. hakket oksekød
- 2 skiver toastbrød (jeg bruger sjældent rasp, da jeg synes det "friske" brød giver en bedre smag)
- 2 æg
- 1 løg
- 1 spsk. Cajunmix (passer til vores smag)
- 1 spsk. sennep (er lidt vild med sennep i kødet lige for tiden!)
- Lidt salt
- 1 spsk. smør
Vejledning
- Skær løget i tern og riv toastbrødet i stumper
- Hæld oksekød, toastbrød, æggene, løget og krydderierne i skålen
- Bland det selv eller lad kenwooden kører indtil det er godt blandet sammen.
- Lad det stå i mindst 30 minutter - helst længere (jeg synes det giver en dybere smag)
- Del kødet i 5 eller 6 portioner (afhængig af hvordan du ønsker dine bøffer) og form dem.
- Tænd panden og smelt smøret på den.(evt. også et sqish olie)
- Læg bøfferne på panden og lad dem stege i et par minutter på begge sider, så de får den rigtige mørke farve - huske ikke at vende hele tiden!
- Bøfferne skal nu ind i ovnen ved 200 grader - jeg dækker dem over, så de ikke får farve og så forbliver de superlækre inden i.
- Efter 10-20 minutters tid lægger jeg burgerbollerne i ovnen - og 3 minutter senere er der aftensmad!
Det færdige resultat
Jeg fik ikke et billede af selve bøffen, men et billede af burgeren skal I da have!
Vi var alle vilde med burgeren! Fyldt op med salat, tomat og agurk! Den smagte super godt - og cajunmixet gav lige en ekstra dimension! Skal absolut laves igen!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar