Jeg ved egentlig ikke rigtig hvordan jeg blev inspireret til at lave den her kødsovs, men da jeg stod i mit køkken fik jeg bare lyst til at gøre sådan som jeg skriver i vejledningen og bruge de ting jeg har nedfældet i ingrediens-listen... - og resultatet blev overvældende godt i rigelige mængder, så en gang aftensmad i fryseren til næste mødedag eller demo-dag... (det sidste kommer nok desværre først - fik jeg sagt, at jeg savner mit arbejde?)
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- Olie til at stege i
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 3 snackpeber/røde peberfrugter
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. gurkemaje
- 1 ds. tomatpure
- 1 ds. hakket tomat
- 5 dl. vand
- 1 dl. rødvin
Vejledning
- Start med at gøre grøntsagerne klar.
- Hak løget i tern og pres/hak hvidløgene i små tern.
- Riv gulerødderne (jeg bruger min dejlige Moulinex Fresh Express) med den mindste kniv
- Skær peberfrugten i tern
- Bland krydderierne sammen (jeg ved ikke hvorfor, men det smager som om det giver en dybere smag, samt at det er rigtig praktisk, når man har barn med i køkkenet!) - altså salt, paprika, oregano og gurkemaje - rør dem godt ind i hinanden.
- Varm olie i en større gryde (jeg bruger en på 3,5 liter - da det altså fylder lidt indtil det har simret lidt)
- Steg løg og hvidløg i gryden - de skal være gennemsigtige-agtig til lidt mere, men ikke mørke.
- Steg oksekødet i gryden med løg og hvidløg. Husk at det er vigtigt at det for lov til at stege godt, da det er nu den rigtig gode kødsmag kommer! Det er nu farven bliver til!
- Tilsæt gulerødder og peberfrugt - rør det godt sammen og lad det stege lidt med!
- Tilsæt krydderiblandingen og rør godt, så det rigtig bliver fordelt uden at brænde på!
- Brænd tomatpuren af i bunden af gryden og rør det godt inde i resten - lad det stege lidt med!
- Hæld den hakkede tomat i og rør godt rundt - lad det nu koge/boble i 10 minutter - husk at røre godt rundt
- Tilsæt vand og vin - rør godt rundt.
- Skru ned så det simre - altså at det let bobler uden at koge!
- Kig til det og rør lidt rundt engang imellem, men lad det gerne stå og simrekoge i 3-4 timer - jo længere jo bedre!
Det færdige resultat
Jeg undskylder de dårlige billeder for tiden - men der er et eller andet galt med mit elskede kamera :(
Det blev vist til min bedste kødsovs til dags dato og ketchuppen blev ikke engang overvejet!
Manden og Sputnikken slubrede det i sig - så rigtig meget godkendt!
Den havde en god dyb smag og der er altså et eller andet ved at kunne lave det fra bunden!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar