Har vi så fået opskriften mange gange? Nej... Det må jeg erkende... Han fortalte nemlig først om den for et par år siden - efter Sputnikken blev født - og så måtte jeg jo forbi min dejlige svigermor! Hun fortalte mig, hvordan det blev lavet - og ja, der er ikke mange mål på, men det er fordi det bliver lavet som i de gode gamle dage... Men alle jer derude: PRØV DET! Det er nem, simpelt og ligetil! - og så er der faktisk alt for meget i den opskrift... Men... Det ser bare bedst ud, når den bliver dækket sådan til... Eller... Ellers bliver den bare ikke godkendt af Mr. X ;)
Forresten... Så serveres den med kogte kartofler!
Ingredienser
- 1 stk. Blomkål
- Letsaltet vand
- 2 pakker bacon i tern
- 2 spsk. smør
- Mel
- Mælk
- Salt og peber til at smage til med
Vejledning
- Vask dit blomkål og sænk det ned med hovedet først i en gryde med letsaltet vand.
- Kog blomkålet til det er nok, tøm vandet vandet over i en skål og placer blomkålet midt i et fad
- Steg bacon i den tomme gryde
- Hæld det stegte bacon i en skål eller andet.
- Smelt smøret i gryden, hæld 4 spsk. mel i og rør rigtig godt rundt
- Tilsæt stille mælk og rør godt rundt.
- Tilsæt evt. mere mælk og mel - husk at lade det koge op hver gang og at du gerne skulle ende med ca. 1 l. sovs... I alt fald meget og tyk!
- Smag til med salt og peber.
- Hæld sovsen over dit blomkål
- Hæld bacon over sovsen
Det færdige resultat
Hm... Jeg synes altså at det ser meget bedre ud i virkeligheden!
Men ligegyldigt hvad...
Så smager det fantastisk, så jeg siger tak for opskriften!
Mr. X? Han er super glad og dejlig nostalgisk!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar