Hvorfor så pølsehorn nu? Jo... Manden fik af en eller anden grund lyst til pølsebrød og så måtte jeg jo finde en opskrift på det! Jeg har nemlig ikke bagt pølsehorn siden dengang i skolekøkkenet for rigtig mange år siden!
I min søgning fandt jeg ud af forskellige ting:
- Der skal (naturligvis) ketchup i - nogle foreslog pesto eller sød sennep, og det kan være det på et tidspunkt skal prøves!
- Der skal en blanding af havregryn og fuldkornshvedemel i - udover hvedemel - nogle steder snakkede de om andre meltyper, men lige dem her har jeg i mit skab, så de bliver taget i brug!
- Der skal olie i - skulle give en bedre dej?
- Der skal honning i frem for sukker - har egentlig kun set opskrifter med sukker i, men jeg kan godt lide tanken om at bruge honning i stedet...
Ingredienser - 24 stykker
- 5 dl. lunken vand
- 2 tsk. honning
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. salt
- 1 pk. tørret gær (eller 1 pk. frisk gær)
- 100 g. fuldkornshvedemel
- 100 g. havregryn
- 550-700 g. hvedemel
- 24 pølsehornspølser (2 pakker) eller 12 pølser, der bliver halveret
- Ketchup
Vejledning
- Bland lunken vand, honning og olie sammen.
- Bland fuldkornshvedemel, hvedemel, gær, havregryn og salt sammen i en skål.
- Hæld melblandingen i væsken
- Ælt det godt - jeg lader Kenwooden ælte i 10 minutter og så overtager jeg - tilsæt evt. mere mel, men pas på at du ikke får for meget i, da den så bliver tør og træls! Min var halvklisteret, da jeg satte den til hævning!
- Lad den hæve til dobbeltstørrelse, mindst 1 time, lunt og tildækket.
- Ælt dejen igen - man skal nærmest slå "luften" ud af den.
- Del dejen i 3 dele.
- Rul hver dejklump ud i en cirkel og skær dem som en pizza i 8 stykker.
- Placer en stribe ketchup i den bredeste ende.
- Placer pølsen
- Fold enderne ind og rul den ind.
- Placer pølsehornet, så den ligger på "snippen" på pladen - så springer den ikke op under bagning!
- Gør det med alle og lad pølsehornene hæve i mindst 15 minutter (jeg gav dem 30!)
- Tænd ovnen på 225 grader
- Bag pølsehornene i ca. 7-8 minutter.
Det færdige resultat
Tre dejlige pølsehorn!
*MUMS*!
De blev seriøst rigtig gode! Er lidt stolt af de her skabninger!
De er virkelig rigtig gode og de gik rent ind hos Sputnikken og manden!
Så nu glæder jeg mig endnu mere til at skulle lave madpakker!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar