Efter det har jeg ofte købt pakkerne, når jeg har set dem på min vej (har 4 stående i skabet *UPS*), men... så var det at jeg fik sommerferie i år og kunne stå og kigge ind i et køleskab, som havde alle ingredienserne! Der var resterne af mascaponen fra Jordbærisen med cheesecake, der var noget fløde, ladefingres er permanent i skabet osv... - og hvad skal lige ellers bruge mascapone til? (rent faktisk et spørgsmål!)
Som sagt så gjort! Jeg kan forresten se, at hverken Valdemarsro eller Kvalimad bruger fløde i deres tiramisu! Det må jeg prøve en dag, når trangen til tiramisu kommer og der ingen fløde er i køleskabet! (er faktisk sjældent at jeg har fløde...) Min opskrift tog udgangspunkt i denne opskrift fra Italy.dk - en italiensk opskrift til en italiensk dessert ;)
Ingredienser
- 1 bøtte mascarpone (det er vist ca. 250 g)
- 4 past. æggeblommer (past. fordi den ikke bliver opvarmet og husk at 4 æggeblommer svarer til 2 bægere!)
- 75 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1,25-2,5 dl fløde
- 1,5 past. æggehvide (1 bæger æggehvide = 1,5 æggehvide)
- 1 pk. ladyfingres = ca. 24
- ½ l. god færdiglavet og kold kaffe (jeg kan se nogle bruger meget mindre, men manden er meget kaffeglad og vi synes det giver de bedste fingre!)
- Sherry - gerne fad nr. 6
- 2-4 spsk. god ren kakao (usødet og det hele)
Vejledning
- Æggeblommer, vaniljesukker og flormelis piskes til en luftig æggesnaps
- Bland mascaponen i - det skal blive en ensartet creme.
- Pisk fløden til en god flødeskum - sådan en der kan vendes på hovedet, uden at den falder ud og som kan lave riller og bjerge - men stadig luftig og dejlig!
- Pisk æggehviden rigtig stiv! (super træning at gøre det med et piskeris og ved brug af rugbrødsmotoren! - så går det også hurtigere med at blive færdig!)
- Vend flødeskummen i cremen og vend det forsigtigt til en ensartet masse
- Vend æggehviderne i cremen og vend det meget forsigtigt til en ensartet masse
- Fordel lidt creme ud over bunden, så den lige knap er dækket
- Dyp en ladyfinger i den kolde kaffe, "ryst" forsigtigt ladyfingeren og placer den i fadet på cremen, tag den næste og fortsæt til bunden er dækket. (ca. 12 stykker)
- Fordel halvdelen af den resterende creme i fadet
- Hæld forsigtigt lidt sherry over cremen - ikke for meget - dryp det evt.! (Jeg fik små "vand"pytter og det gav faktisk et super resultat!
- Læg igen kaffedyppede ladefingre over cremen
- Fordel den sidste creme over ladyfingrene og stil den i køleskabet i mindst 6 timer.
- Inden du serverer drysser du kakaoen over.
Det færdige resultat
Den smagte fantastisk! - og manden var ellevild! Kan det så blive bedre?
Den skal så absolut laves mange gange igen!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar