Vi elsker jordbær, vi elsker chokolade og vi elllsssskker is! Så hvad er bedre end sådan en lille blanding? ;)
Den er lidt mere omfattende end de andre, men den er altså også ret så god! - Og bare endnu et bevis på at jordbær kan bruges til ufattelig mange ting! (bare vent og se!)
Ingredienser
- 6 bæger past. æggeblommer eller 12 past. æggeblommer (eftersom det ikke skal varmes vil jeg altid bruge past.)
- 70 g. rørsukker
- evt. 1 tsk vaniljepulver
- ½ l. fløde
- 300 g. jordbær
- 100 g. mørk chokolade
Vejledning
- Kog jordbær og blend dem til pure (skal gerne give ca. 200 g. pure)
- Rør æg, sukker og vanilje til et tyk æggesnaps
- Rør fløden til flødeskum!
- Rør lidt æggesnaps i jordbærpuren - hurtigt - så det bliver en ensartet masse
- Rør jordbærmassen i resten af æggesnapsen - det skal gøres hurtigt og det kan se lidt voldsomt ud, men blive ved til massen er ens!
- Hak chokoladen og hæld den i æggesnapsen
- Hæld halvdelen af flødeskummet i æggesnapsen hurtigt, men forsigtigt.
- Når det er ensartet hældes resten af flødeskummet i og det hele vendes hurtigt til det er ensartet - pas på at du ikke slår luften ud af det!
- Hæld i den form det skal fryses i (evt. en kasse) og så i fryseren. Jeg plejer mindst at lade det fryse i 18 timer før den bliver serveret.
Det færdige resultat
Det er altså en lækker is - den skønne smage af fyldige gode jordbær med chokoladestykker...
Den kan sagtens spises rent og næste gang vil jeg hælde lidt i et par ispindebægere!
Det kune nemlig også være lidt lækkert!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar