Alt i alt: Det er blevet fedt at lave boller - og det er fedt at de forsvinder så hurtigt igen!
Ingredienser
- 200 g smør
- 6 dl mælk
- 20 g. sukker
- 1 pose tørret gær eller 1 pk. frisk gær
- 1 kg mel
- 10 g. salt
Vejledning
- Smelt smøret
- Hæld mælk og sukker i smøret og vent til temperaturen er ca. 35 grader (køl eller varm til den er det) eller husk reglen "Hold fingeren i væsken og tæl til 20, så er den klar til gær uden at lyve!"
- Hvis du bruger frisk gær, skal det røres i mælken nu ellers bland gæret i melet.
- Bland mel og salt sammen - og rør det godt sammen i Kenwooden, så klumperne også forsvinder.
- Hæld mælkeblandingen i melblandingen og lad Kenwooden ælte det rigtig godt - jeg bruger mindst 15 minutter på at ælte det i Kenwooden!
- Ælt med æltemetoden i 5-10 minutter - igen... Jo længere, jo bedre!
- Lad dejen hæve i 1,5 time tildækket og lunt - den bliver mindst dobbelt så stor!
- Del dejen i to dele - en del fylder en plade.
- Del hver dej i 16 stykker (2, 2, 2, 2) og form bollerne ("samle ender i bunden" - så bliver de pænt runde!)
- Placer dem på en plade og lad dem efterhæve i mindst 45 minutter - igen lunt og tildækket!
- Tænd ovnen på 180 grader og bag bollerne i ca. 15 minutter - en bolle skal lyde hult og være lysebrun!
Det færdige resultat
Jeg har ledt længe efter de helt rigtige Ala Sasibe-boller, og det virker til at jeg har fundet dem!
De var et hit til fødselsdagen og de smager helt ærligt super godt!
Jeg tror, at jeg vil eksperimentere lidt med sukkerindholdet
- skal der mon lidt mere sukker i eller er 20 gram det helt rigtige?
En ting er sikker: Den her opskrift er min bedste bolle-opskrift indtil videre!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar