- Fordi is er godt!
- Fordi hjemmelavet is er bedre!
- Fordi det er lækkert med kold is, når det er forår!
- Fordi det er skønt med kold is, når det er sommer, sol og varme!
- Fordi det er istid!
- Fordi jeg elsker at kunne lave lige den is man har lyst til!
- Fordi is er en fantastisk ting at lave med Sputnikken!
- Fordi is er så nemt at lave!
- Fordi man kan lave is med alt muligt godt! Som CHOKOLADE!
- Fordi is er luksus!
Ingredienser
- 6 bæger past. æggeblommer eller 12 past. æggeblommer (eftersom det ikke skal varmes vil jeg altid bruge past.)
- 70 g. rørsukker
- evt. 1 tsk vaniljepulver
- ½ l. fløde
- 200 g. mørk chokolade
- evt. lidt nugat eller andet (jeg havde en lille rest af nugat)
Vejledning
- Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle af! (Pas på at der ikke kommer vand i!)
- Rør fløden til flødeskum!
- Rør æg, sukker og vanilje til et tyk æggesnaps
- Rør den smeltede chokolade i æggesnapsen - de skal gøres hurtigt og det kan se lidt voldsomt ud, men blive ved til massen er ens!
- Hæld evt. fyld i nu.
- Hæld halvdelen af flødeskummet i æggesnapsen hurtigt, men forsigtigt.
- Når det er ensartet hældes resten af flødeskummet i og det hele vendes hurtigt til det er ensartet - pas på at du ikke slår luften ud af det!
- Hæld i den form det skal fryses i (evt. en kasse) og i boksen i mindst 18 timer! (altså den kan også spises efter 6 timer... Men er nu bedst dagen efter ;))
Det færdige resultat
Lækker hjemmelavet is - og jeg elsker at se den, når den er frosset ned!
4 kugler klar til at blive spist! - og det var lidt overraskende!
For den var meget mere fløjlsblød end jeg husker den!
- og manden fik stjerner i øjnene og så mildest talt lykkelig ud!
Findes der noget bedre end det?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar