Jeg har faktisk brugt lang tid på at tænke denne lagkage igennem! For jeg bager sjældent lagkager og den måtte bare ikke minde for meget om dem jeg allerede har lavet!
Alt i alt - som hvis et stykke stod foran dig:
Jordbær dyppet i lys chokolade og Blåbær lagt på den hvide chokoladeganache
Marcipan
Hvid chokoladeganache med citron, vanilje, mandler og pufsukker
Hvid bund med mørk chokolade
Bærmousse med hvid chokolade
Blåbærbund (Nej, den er ikke hvid, men fik lyst til at prøve det!)
Tobleronemousse med tobleronestykker i
Hvid bund med mørk chokolade
Lyder det ikke lidt godt? Bærmoussen havde jeg gjort ekstra makant og lidt syrlig - hvilket var rigtig godt, men til gengæld er jeg ikke tilfreds med tobleronemoussen... Synes det var lidt kedelig?
De hvide bunde var som altid gode - grundopskriften ;) og blåbærbunden? Wow, den var skøn! Elskede simpelthen at den smagte af blåbær og var lidt mere syrlig end en normal bund! Dog vil jeg ønske at jeg havde lagt den helt i bunden! Den hvide ganache var en stor satsning. Jeg stod længe og overvejede, om hvid chokolade ganache måske ikke blev lige lovlig sødt til opsmøring (den skulle dog være hvid, da jeg ikke ville tage chancen med om det kunne ses igennem marcipanen...)... - så jeg blev enig med mig selvom at jeg måtte være kreativ og satse lidt! Så det gjorde jeg! Jeg er jo helt vild med Chocolats Eksploderende chokolade og har flere gange lavet de lækre chokoladestykker, så jeg tænkte "Kan det mon laves som en ganache?" og ja, det kan det! I alt fald med små ændringer og lidt satsninger! Det blev super godt og det var simpelthen fantastisk at se folks reaktion på pufsukkeret!
Ingredienser
Hvid bund med mørk chokolade (Opskriften er til en
bund)
- 2 æg
- 80 gram sukker
- ½ stort spsk. vand
- ½ tsk. vaniljesukker
- ½ knsp. salt
- 60 gram mel
- ½ tsk. bagepulver
- 100 g mørk chokolade
Blåbærbund
- 2 æg
- 80 gram sukker
- ½ stort spsk. vand
- ½ tsk. vaniljesukker
- ½ knsp. salt
- 60 gram mel
- ½ tsk. bagepulver
- 4 tsk. Frysetørret blåbærpulver
Toblerinecreme med Tobleronestykker
- 250 g Toblerone
- 3 plader husblas
- 2,5 dl fløde
Bærcreme med hvid chokolade
- 300 g blandet bær
- 3 plader husblas
- 2,5 dl fløde
- 100 g hvid chokolade
Hvid ganache med citron, mandler og pufsukker
- 200 g hvid chokolade
- 200 g flormelis
- 200 g smør
- 3 tsk. citronsaft
- 4 tsk. Pufsukker
- 50 g mandler
- ½ tsk. vaniljepulver
Pynt
- Marcipan
- Resten af ganachen
- Jordbær dyppet i chokolade
- Blåbær
Vejledning
Hvid bund med chokolade
- Pisk æg, sukker, vand, vanilje og salt godt
sammen til det bliver en luftig mousse - mindst 5 minutter på Kenwooden!
- Sigt mel og bagepulver og rør det godt sammen.
- Hak chokoladen og rør det i melblandingen - der
skal være mel over alt chokolade, da den ellers falder til bunden!
- Vend mel-blandingen med let hånd ned i
æggeblandingen - husk ikke får hårdt eller for længe! Gør du det for længe
får du mere en krumme ala bolle frem for kage! Så kun lige ensartet!
- Fordel dejen ned i et smurt fad (bagering), som
har bagepapir på bunden - og på det smurte bagepapir er der lidt sukker!
Det skulle give en god bund!
- Bag i 10-20 minutter ved 200 grader! (hold øje
med kagen og brug priktesten!) - I min ovn tager det vist ca. 15 minutter!
- Tag kagen ud af formen og lad den køle!
Blåbærbund
- Pisk æg, sukker, vand, vanilje og salt godt
sammen til det bliver en luftig mousse - mindst 5 minutter på Kenwooden!
- Sigt mel, blåbærpulver og bagepulver og rør det godt sammen.
- Vend mel-blandingen med let hånd ned i
æggeblandingen - husk ikke får hårdt eller for længe! Gør du det for længe
får du mere en krumme ala bolle frem for kage! Så kun lige ensartet!
- Fordel dejen ned i et smurt fad (bagering), som
har bagepapir på bunden - og på det smurte bagepapir er der lidt sukker!
Det skulle give en god bund!
- Bag i 10-20 minutter ved 200 grader! (hold øje
med kagen og brug priktesten!) - I min ovn tager det vist ca. 15 minutter!
- Tag kagen ud af formen og lad den køle!
Bærcreme med hvid chokolade
- Læg husblas i koldt vand
- Kog bær og sukker sammen – og mas/blend det
- Smelt den hvide chokolade og bland den i
bærkompotten
- Tag husblassen op af vandet, ”vrid” husblassen og
giv dem i en skål 10 sekunder i mikro.
- Rør husblas i bærkompotten og sæt på køl
- Pisk fløden til flødeskum
- Rør LIDT flødeskum i bærkompotten og drej godt,
så det bliver ensartet – husk helt ned i bunden, så alt kommer med, men
pas på du ikke slår luften ud.
- Bærblandingen i resten af flødeskummet og drej
godt rundt – hurtigt, men forsigtigt.
- Når det er ensartet, sættes det på køl. (mindst 5
timer)
Toblerinecreme med Tobleronestykker
- Læg husblas i koldt vand
- Smelt 200 g af chokoladen over vandbad
- Lad chokoladen køle lidt ned
- Tag husblassen op af vandet, ”vrid” husblassen og
giv dem i en skål 10 sekunder i mikro.
- Pisk fløden til flødeskum
- Rør LIDT flødeskum i chokoladen og drej godt, så
det bliver ensartet – husk helt ned i bunden, så alt kommer med, men pas
på du ikke slår luften ud.
- Hak resten af chokoladen i ok-små størrelser
- Rør husblas og chokoladestykkerne i chokoladeblandingen
- Chokoladeblandingen i resten af flødeskummet og
drej godt rundt – hurtigt, men forsigtigt.
- Når det er ensartet, sættes det på køl. (mindst 5 timer)
Sammenlægning, ganache og pyntning
- Rør cremerne op i Kenwooden eller andet
- Strø lidt sukker på fadet
- Placer den ene hvide bund midt på.
- Læg form eller plastik rundt om bunden.
- Smør chokolademoussen ud over bunden og placer blåbærbunden
oven på – tryk lidt, så det bliver ens og lige – læg evt et lag plastik
mere rundt i kanten
- Smør bærmoussen ud over bunden og placer den
sidste hvide bund på.
- Sæt på køl i et par timer!
- Smelt den hvide chokolade til ganachen og køl
lidt
- Rør flormelis, smør og vanilje sammen til en
creme
- Hæld den kølede smeltede chokolade i
smørblandingen og rør godt rund.
- Tilsæt citron, finhakket mandler og pufsukker i.
- Stil det 15 minutter på køl
- Fjern plastik fra kagen og smør ganachen ud over kagen.
Sørg for at det hele har et tynd lag over sig – især er det vigtigt at
mousserne er dækket. Smør evt. to gange eller lap lidt.
- På køl med kagen. Mindst 3 timer.
- Placer marcipanlåget over kagen – og tryk den
lidt fast.
- Gør den fin og læg den lidt på køl.
- Gør pynten klar – jeg proppede resten af ganachen
i en sprøjtepose og trykkede det ud i en ring og forneden ved kagen, så
mine blåbær hang fast.
- Lav de chokoladedyppede jordbær – men vent til lige før du serverer med at lægge dem på!
Så er der kun en ting at gøre: SERVER!
Det færdige resultat
Aftenen før de blev serveret! - Havde jeg kun haft blåbær-bær i, havde det vist været nok.... Men synes den manglede noget...
... Så det her var resultatet... Det ser da godt ud, ik? Selvom det var lidt overvældende ;) Men det smagte super godt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar