Kyllingen blev super saftig, skindet rigtig sprødt og det er ikke sidste gang! (at jeg så synes det var sindssygt svær at finde ud af hvilken kylling man skulle vælge... Det er så noget andet!)
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 2 pk. smør
- Lidt olie
- Lidt salt
- Vand til fadet
Vejledning
- Vask kyllingen og tør den.
- Hæld smøret op i en engangssprøjtepose
- Brug hænderne til at få skindet fra kyllingen uden at prikke hul! (Se her hvordan Klidmoster gør det)
- Fordel smøret med sprøjteposen over hele kyllingen - både ben, vinger, bryst og ryg!
- Bind benene sammen og evt. skindet med... (Ja, min måde er lidt alternativ, men det virkede!!)
- Læg den på brystet i et fad, hæld lidt olie og salt over og hæld vand i fadet, så det står 1 cm op.
- Steg den i ovnen ved 200 grader i 30 minutter
- Vend kyllingen om, så brystet er op ad og drys evt. lidt salt over.
- Steg den i 30 minutter - ca. og tag den ud
- Lad den hvile lidt, mens alt andet bliver klar.
Det færdige resultat
Et stykke færdig kylling fra oven!
Et stykke færdig kylling fra siderne!
Aftenens tallerken: Et stykke kyllingelår, kogte kartofler, tzaziki, fyldte champignon og tomatsalat!
Det var guld værd og smagte helt fantastisk!
Som sagt: En hel kylling er bare helt igennem luksus!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar